jezelf presenteren

Leer jezelf presenteren en neem eigenaarschap over jouw succes

Ken je dat… je werkt 50, 60 misschien zelfs 70 uur per week. Je bedrijf loopt aardig, maar dat echte succes, meer winst en dat in minder uren per week, blijft uit. Je zit in een vicieuze cirkel, waar je maar niet uit lijkt te komen.

Veel ondernemers maken deze fase door inclusief alle bijbehorende consequenties. Je ziet je partner, kinderen, vrienden en familie minder dan je zou willen. En wanneer je bij ze bent, ben je met jouw gedachten eigenlijk bij jouw bedrijf. Je met mentaal en fysiek moe, waardoor je ook al geruime tijd niet meer de leukste thuis bent…

Ik kom het helaas zo nu en dan tegen in gesprek met ondernemers tijdens mijn strategiegesprekken. Het grote verschil tussen mijn klanten en de mensen die na het strategiegesprek hun eigen weg vervolgen? Eigenaarschap. Lef tonen om jezelf te leren presenteren.

Vicieuze cirkel doorbreken

Die vicieuze cirkel grenst aan waanzin, volgens de woorden van Einstein: “Waanzin is steeds hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten”. Meer uren werken, vaker posten op social media of bijvoorbeeld meer gaan adverteren, leveren doorgaans niet de verandering op die je voor ogen hebt. Want de benodigde verandering… dat ben jij.

In veel gevallen zit er een diepere oorzaak achter het uitblijvende succes. Angst om te falen, vrees om jezelf te presenteren, bang zijn voor de mening van anderen. Vaak gevolgen van oud zeer. Zolang deze (onbewuste) blokkades aanwezig blijven en je jouw persoonlijke ontwikkeling blijft uitstellen, wordt ook jouw succes uitgesteld. Door eigenaarschap te nemen over de dingen die minder goed gaan en de oorzaak hiervan bij de lurven te grijpen, zul je in cirkeltjes rond blijven lopen.

Jezelf leren presenteren

Wat er kan gebeuren als je eigenaarschap neemt over jouw bedrijf en jezelf? Dan ga je vliegen! Je krijgt meer focus, overzicht en je schroom om jezelf te presenteren verdwijnt als sneeuw voor de zon. Met als resultaat dat je ineens bekend raakt bij het grotere publiek. Dit is precies wat er is gebeurd met Janine van Vliet:

Wegnemen van belemmeringen

Dit effect bereik je niet in een dag, maar is het resultaat van een proces waar gestructureerd naar toe is gewerkt. Zo heeft Janine in een aantal sessies met mij gewerkt aan het overwinnen van de innerlijke belemmeringen die haar, haar bedrijf en haar grote succes in de weg zaten. Haar angst om zichzelf te presenteren verdween steeds verder naar de achtergrond. Zo hebben we haar voor kunnen bereiden voor de spotlight. En hoe!

Publiciteitsplan

Samen hebben we een publiciteitsplan opgesteld. Daarin hebben we een aantal zaken hebben vastgelegd, waaronder:

  • De gewenste resultaten
  • De nieuwswaarde
  • De ideale doelgroep(en)
  • Selectie van mediakanalen en opbouw van een kwalitatieve perslijst passend bij haar nieuwswaarde en doelstellingen en
  • De bepaling van de benodigde communicatiemiddelen

Jezelf presenteren met succes

En dan natuurlijk actie. Want zonder acties, geen resultaten. En het liefste wil je met geïnspireerde actie werken. Wat ik daarmee bedoel? Nou, dat je je kernwaarden kent en vanuit jouw inspiratiebron, jouw levensbron, werkt. Want wanneer dat het geval is, en je vanuit jouw eigen zijnsintentie werkt, gaan al jouw acties als vanzelf.

Wie ook in de actie gaan, zijn de deelnemers die onlangs deelnamen aan de Pak de Pers LIVE. Waar ook zij hebben geleerd hoe je jezelf kunt presenteren bij de pers. Vanuit diezelfde tweedaagse training begon ook de media-reis van Janine en kijk haar eens vliegen!

Misschien ook iets voor jou

jezelf presenteren

Linda Graanoogst,
Oprichter van MGIHN

PR- en MediaTrainer, Hypnotherapeut voor ondernemers

Meer lezen?

Wil jij ook met gemak in het nieuws komen, zodat klanten naar jou toestromen? Weten hoe je dit doet? Ga dan nu naar mijn aanbod.