Genomineerd of in de prijzen? Benut Free Publicity!

De Verkiezingen Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2017, die het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen elk jaar organiseert om vrouwelijk zakelijk talent een podium te geven, hebben de laatste maanden speciale aandacht van mij gekregen. Als vrijwilliger zet ik me al een paar jaar in om de publiciteit ervan te vergroten. Donderdagavond 15 juni beleefden we de apotheose in de theaterzaal van The Lux, dat bovendien een aantrekkelijk terras heeft aan de waterkant in hartje Zeewolde.

Omdat ik dit netwerk een warm hart toedraag – vrouwelijk ondernemerschap verdient mijns inziens meer positieve aandacht – adviseerde ik de acht genomineerden bij hun publiciteit en schreef ik (net als voorgaande jaren) de persberichten en nieuwsbrieven voor dit inspirerende netwerk.

Een van de tips die ik de genomineerden meegaf, was de volgende: of je nu wel of niet de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2017 wint, benut je nominatie en maak gebruik van FREE PUBLICITY!

Licht jouw netwerk, je contacten en de lokale, regionale en de (vak)pers in dat je genomineerd bent. De ‘buitenwereld’ ervaart dit immers als een erkenning, als een soort ‘keurmerk’: “Je doet het goed”, zoals een voormalig winnares Pascale Jongejans afgelopen donderdag voor een compleet uitverkochte zaal nog eens benadrukte.

Ik kan dit beamen, want vorig jaar stond ik zelf op het podium te stralen. Ik vond het een feest om mee te maken. Ik was en ben nog steeds trots dat ik in 2016 genomineerd werd. Voor mij was het een kroon op mijn werk. Met veel plezier denk ik dan ook aan dat podium-moment terug.

Voor de genomineerden in The Lux was dat niet anders. Iedere ondernemende dame pitchte in twee minuten haar verhaal. Hoe stonden zij te stralen!

Stuk voor stuk mogen zij trots zijn op hun plek in deze sprankelende finale. Mocht je nog niet weten wie er won, lees dan hieronder mijn persbericht erop na.

En… pak jij jouw podium, volgend jaar? Of al eerder? Hoe dan ook: benut je free publicity, zodra je een nominatie of prijs in de wacht sleept.

Op jouw publiciteit!
Linda Graanoogst, publiciteitscoach Met Gemak In Het Nieuws

[PERSBERICHT]

Winnaressen Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2017 bekend

FLEVOLAND – De winnaressen voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar zijn donderdag 15 juni in The Lux in Zeewolde bekendgemaakt. Burgemeester van Zeewolde en juryvoorzitter Gerrit Jan Gorter reikte de prijzen uit aan Klaartje Wierbos, zakelijk leider van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis, Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord en Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere. Deze laatste ontving bovendien de Publieksprijs.

Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen reikt elk jaar aan drie winnaressen een prijs uit voor drie categorieën, te weten: manager, ZP’er en MKB. Daarnaast is er een winnares die op de avond zelf door de dan aanwezige leden van het netwerk uitgekozen wordt. Voorzitter Marga Janse licht toe: “We vieren jaarlijks sterk vrouwelijk zakelijk talent; powervrouwen die aan hun bedrijf of organisatie hebben gebouwd als ondernemer of als manager. Graag geven wij hen elk jaar een podium.”

“Dit doet me heel veel!”

De jury maakte donderdag 15 juni tijdens het feestelijke event in The Lux in Zeewolde voor een compleet uitverkochte zaal de winnaressen van de Verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar bekend. Manager Klaartje Wierbos, zakelijk leider van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis, ZP’er Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord en Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere (categorie MKB) straalden van geluk op het podium.

Daarnaast konden de leden van het Netwerk een publiekslieveling kiezen; hun stem ging naar Joy Taling. Zij reageert enthousiast: “Dit is zo ongelooflijk! Ik heb altijd mijn eigen pad gevolgd en dan deze erkenning, dat doet me heel veel!”

“Goed dat we dit vieren”

Juryvoorzitter en burgemeester van Zeewolde Gerrit Jan Gorter roemde de finalisten en genomineerden om hun inzet en resultaten. Hij was onder de indruk: “Flevoland kent zo veel sterke onderneemsters! Goed dat we dit vieren met deze verkiezingen.”

V.l.n.r. Mitra La Grand, Joy Taling en Klaartje Wierbos, de winnaressen Zakenvrouw van het Jaar 2017. (Foto: ShannaHillebrand.com)

Meer lezen?

Wil jij ook met gemak in het nieuws komen, zodat klanten naar jou toestromen? Weten hoe je dit doet? Ga dan nu naar mijn aanbod.