Klotsende oksels

“Heb je nog tijd zo?”, vraagt de buurvrouw van 3 deuren verderop.
“Ja, heb ik”, antwoordt mijn directe buurvrouw.
“Wil je mijn oksels dan nog even doen?”

In elk ander kantoorgebouw zou je niet zo’n conversatie verwachten, maar bij mij in het pand zitten allemaal experts die een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling – in de ruimste zin van het woord. En een van mijn directe buuvs is Petra, een schoonheidsspecialiste met een dijk van ervaring.
Zo nu en dan heeft ze een BN’er in haar stoel of ‘familie van’.

“Nu, waarom zit jij daar dan, Linda? Is dat wel handig?”
Nou, zeker wel.
Ten eerste: als experts die in de media willen komen, bij mij voor een mediatraining zijn geweest, kunnen ze qua uiterlijk ook meteen even ‘door de wasstraat’. Hoe belangrijk die wasstraat is, besprak ik al eerder met Charles Groenhuijsen. Die presentator van Op1, inderdaad.

Terug naar buuv Petra: in haar stoel kun je een peeling krijgen, je snor drukken en hem weg laten rukken, of voorgoed afscheid nemen van zwarte mee-eters of andere onsmakelijke huidaandoeningen. (Voor alle visueel ingestelden: sorry voor deze schokkende beelden in jouw imaginaire wereld.)

Anyways. Met meer dan 25 jaar duizenden gezichten van dichtbij geobserveerd te hebben, heeft zij, net als ik, die gedrevenheid om tot het puntje te gaan. Want wij willen mensen laten stralen en zelfverzekerd op de rode loper zien. Vol vertrouwen de pers en het podium zien pakken. Puntgaaf. 

Om mijn klanten minder tot geen ‘klotsende oksels-momenten’ maar juist meer zelfvertrouwen te doen ervaren, ben ik een paar maanden geleden een intensieve opleiding gaan doen: hypnotherapie, bij het grootste en beste hypnose-instituut van Nederland. (Nee, ik heb geen aandelen in die zaak.)Ik merkte namelijk dat sommige experts wel heeeeel graag op de radio, in de krant of op tv willen verschijnen, maar (onbewust) zichzelf nog tegenhouden.

Nu kun je je misschien voorstellen dat je soms iets heel graag wil, maar wat je ook doet, het lukt je niet. Dan houdt jouw oude gedrag je nog tegen. Heel vervelend, irritant zelfs. Het belemmert je in jouw groei. En in dat van je bedrijf. Dat kan een probleem zijn, zeker als je weet dat je zo veel waarde te bieden hebt. En impact wil maken, omdat jij die vernieuwing wil brengen of een positieve bijdrage wil leveren aan de wereld. Lukt dat telkens niet, dan wordt het frustrerend. En een steeds groter probleem.

In de hypnosewereld zeggen we daarom: je hebt geen probleem, je DOET een probleem. Dus weer: gedrag.

Toen ik zelf een paar maanden terug rugklachten kreeg, werd ik als het ware uitgedaagd om er op een dieper niveau naar te kijken. Long story short: ik volgde een webinar van Edwin Selij en tijdens dat webinar kwam ik tot een hernieuwd inzicht.
“Wat als ik rugpijn DOE, zoals Edwin dat zegt. Dan kan ik mezelf dus ook ont-DOEN van mijn rugpijn.” Ik had alleen maar mijn eigen zelfhelende vermogen te activeren.Meteen na zo’n 2 uur webinar volgen, voornamelijk zittend (auw), stond ik op van mijn stoel, hoorde “krak-krak” in mijn rug en… ineens kon ik weer soepel bewegen.
HOE DAN?!?

De dagen na dat webinar had ik zo’n 75% minder last had van mijn rug. Het was nog niet helemaal voorbij, maar de pijn was echt beduidend minder. En ik kon weer redelijk soepel bewegen, iets wat tot voor kort echt niet ging.Ik besloot de geaccrediteerde opleiding tot hypnotherapeut te volgen en de zelfhypnose voort te zetten. Na een paar weken dag in dag uit zelfhypnose toe te passen op mijn rugklachten, was ik 100% klachtenvrij. Ik HAD immers geen rugpijn, ik DEED rugpijn. Met hypnose wist ik me ervan te ont-doen.

Klinkt ongelooflijk, toch? Snap ik, als je dat denkt. Had je het mij gevraagd, een half jaar geleden, dan had ik je meewarig aangekeken en gezegd: “Ja, ja…”

Inmiddels ben ik ruim een half jaar verder sinds dat webinar.
En ik pas hypnotiserende technieken toe bij mijn klanten, wanneer zij dat willen.

De resultaten?
Verbluffend.

Tot dan!
Linda

P.S. Wil jij weten wat er voor jou in het vat zit qua publiciteit en persbenadering? Boek dan een strategiegesprek.

Meer lezen?

Wil jij ook met gemak in het nieuws komen, zodat klanten naar jou toestromen? Weten hoe je dit doet? Ga dan nu naar mijn aanbod.