7 ideeën om video in te zetten voor jouw bedrijf (zodat je zichtbaarder wordt en publiciteit genereert)

Het zal je vast niet ontgaan: online video is hot! Steeds meer zelfstandig ondernemers omarmen online video’s en maken videomarketing (terecht) onderdeel van hun online strategie.

Geen betere manier om je boodschap over te brengen dan via video. Mensen gaan je zien én horen, ze gaan je herkennen en onthouden. Je wordt zichtbaar en het wordt makkelijker om nieuwe klanten aan te trekken en je diensten en producten te verkopen. Wij mensen kopen nu eenmaal het liefst van iemand die we kennen, vertrouwen en leuk vinden.

De vraag is niet OF je video’s gaat maken om je bedrijf te laten groeien, meer klanten te krijgen en meer omzet te maken. De vraag is WANNEER je video’s gaat maken.

Het probleem is dat je misschien niet goed weet waar je dan precies een video over gaat maken. Om jou te inspireren heb ik hier 7 ideeën voor je op een rij gezet. Ideeën om video voor jouw bedrijf te laten werken. 7 ideeën om een video in te zetten voor jouw bedrijf:

  • Je hebt een nieuw product op de markt gebracht dat je wilt demonstreren in een video.
  • Je hebt een héél tevreden klant die een testimonial voor jouw camera wilt geven (niets werkt beter dan klanten voor jou te laten verkopen).
  • Je hebt interview met een journalist en geeft een kijkje achter de schermen en maakt kijkers vast nieuwsgierig naar het artikel dat nog moet verschijnen.
  • Je staat met een artikel in de krant of in een tijdschrift en laat het je kijkers zien.
  • Je bent te gast bij een radiostation voor een interview en laat zien hoe het er in de studio aan toe gaat (goed voor je expertstatus!).
  • Je hebt je eerste boek uitgegeven en geeft een boekpresentatie ter promotie van je boek en je laat de thuisblijvers zien hoe je event eraan toe ging en nodigt ze uit om je boek te kopen.
  • Je boek is x aantal keer gekocht. Hoera, je bent blij! En je wilt je succes delen met je kijkers en nodigt iedereen uit om je video (met speciale actie) te delen.

Al deze ideeën kan ook jij gemakkelijk toepassen voor jouw bedrijf. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende smartphone met een camera.

Wil je weten wat je nodig hebt om zelf video’s te gaan maken met je iPhone of Samsung? Download de Smartphone Video Shoplijst en ontdek wat je precies nodig hebt om zelf je eerste smartphone video te maken.

Over Noortje Janmaat:
Als gecertificeerd business coach leert Noortje zelfstandig ondernemers hoe ze zelf video’s maken met hun iPhone of Samsung smartphone om gemakkelijker klanten te krijgen en meer te verdienen. Ze helpt deze ondernemers om op een authentieke en strategische manier hun producten te lanceren én te verkopen via internet. Kijk voor meer informatie op: www.verdienenmetvideo.nl

Meer lezen?

Wil jij ook met gemak in het nieuws komen, zodat klanten naar jou toestromen? Weten hoe je dit doet? Ga dan nu naar mijn aanbod.