Jij hebt geen succes nodig

Wanneer je weer in Nederland bent, laat het me weten!

Ja, doe ik! En als je naar Londen wil komen met je gezin, Linda, laat het mij weten!

Een conversatie tussen mij en een collega-ondernemer die een jaar of twee in hetzelfde kantoorgebouw had gezeten als ik.
Toen haar moeder ongeneeslijk ziek bleek, wandelden we samen in het park ’s middags.
We spraken over het leven, wat echt belangrijk is, onze uitdagingen in het werk en privé. Wat we wilden bereiken in het leven. En waarom.
Nu haar mama er niet meer is, reist ze de wereld rond en is ze in Engeland. 

Fijn om contact te houden, al is het via Whatsapp.

Kort daarvoor had ze een berichtje ingesproken:

“Zo veel mooie berichten zie ik voorbijkomen op Instagram… Jij hebt geen succes nodig!”

Ik glimlachte, want ik weet hoe zij het bedoelt.

Een interessante waarneming. 
Het gaat blijkbaar zo goed met mij dat ik al succes genoeg heb. 😉

Alles is feedback, dus ik dacht 2 dingen:

1.      iedereen kan in deze tijd wel wat extra succes gebruiken.

2.      dit is een uitnodiging om wat meer van mezelf te laten zien. De struggles, mijn overpeinzingen, mijn uitdagingen.

Om brutally honest te zijn. Voor mezelf en daarmee voor anderen.
Scherp en liefdevol. Mezelf bevragen, wanneer ik me irriteer, me uitgedaagd voel, wanneer ik blij ben, wanneer ik me gefrustreerd voel, wanneer ik me dankbaar voel.
Want dáár zit de groei.
Hoe puurder ik naar mezelf ben, hoe puurder ook mijn omgeving.

Is alles wat we zien in de ‘buitenwereld’ immers geen weerspiegeling van onszelf?

Als je die redenatie volgt, begrijp je ook waarom ik een groot voorstander ben om de dingen te benoemen zoals ze zijn, zoals we ze waarnemen.

Daar zijn feiten en cijfers voor nodig, meta-communicatie én ons gevoel, onze gedachten en resultaten bespreken.
In de spiegel blijven kijken, ook wanneer het regent of vriest. Of wanneer je make-up niet goed zit, omdat je een potje hebt zitten janken, omdat er iets niet lukte zoals jij het graag wou. Of omdat je een dierbare of je mama verloren bent, zoals die collega-ondernemer. 

Hoe echt durf je te zijn. Hoe puur? 

Afgelopen jaar heb ik aan mezelf gewerkt, persoonlijk en zakelijk. 
Ik heb genoten van de opleiding tot hypnotherapeut. Gelachen en gehuild. 
Ik brak toen ik merkte dat mijn perfectionisme met mij aan de haal ging en ik halsstarrig vasthield aan mijn oude niet-helpende gedrag. (Goddank is er de IMS-techniek, die me eruit haalde!) 

Ik voelde pijn in mijn hart, toen een medecursist in de regressie een scene deelde van haarzelf als kleuter, en ze niet gezien, niet gehoord werd. Dat haar ouders geen aandacht voor haar hadden. 
Ik zag de lach op haar gezicht terugkomen, toen de sessie voltooid was en zij een ander gevoel, andere gedachten, ander gedrag kreeg. 
Ik maakte dankzij die sessies nieuwe vrienden en vriendinnen.
En dan het examen! De avond ervoor sliep ik slechts 5,5 uur, die zenuwen!
De examinator vergat het teken te geven 5 minuten voor de eindtijd van de regressie die ik deed bij een medestudent, omdat hij tijdens mijn sessie zo in trance was geraakt van mijn stem. LOL! Ik haalde mijn diploma.

Wat deed ik nog meer?
Experttrainingen in communicatie & marketing.
Experttrainingen in hypnotherapie.
En mijn team uitgebreid en flink geïnvesteerd.

Mijn zus trouwde en ik was ceremoniemeester. 

Mijn ouders sliepen bij ons thuis, voorafgaand aan haar huwelijk; ik zag mijn vader ‘s morgens wat onwennig, uit zijn doen zijn. Zijn riem zat verkeerd in zijn pantalon. Hij had het niet in de gaten. Staarde even voor zich uit bij het ontbijt, totdat mijn mama zei:

“Kom, schat, eet wat. Kijk, Linda heeft een warm gekookt eitje voor je gemaakt!”

Ik besloot na de trouwdag van mijn zus wat ruimte vrij te maken in mijn agenda. Voor bezoekjes aan mijn ouders. Om de week een dag naar het oosten van het land. 
Gevolg: wat andere dingen doen, werken aan & in mijn bedrijf in minder uur. En tegelijkertijd willen groeien. Waardevollere klanten, waardevollere successen, waardevollere resultaten. Inzien dat ik het niet alleen kan. 
Investeren in een prachtig team, met wie ik nu zo graag werk. (Kudos to them!

Ik prijs mezelf een gelukkig mens en elke dag voel ik voldoening en dankbaarheid. 
En het is wat het is. Is er feedback, dan is er groei mogelijk. 

Ondernemen is uitdagend en ik leer mezelf steeds beter kennen.

Waar ik steken laat vallen, volgt: Boem! Feedback!

Waar ik wil groeien, daar zit ook groeipijn. Wat laat ik los, waar wil ik de focus op?

Waar ik van aanga, en goed op ga, daar stroomt de energie. 
Ga waar de energie gaat. 

Ik ga goed op ondernemers die een bijdrage leveren in onze maatschappij, met hun kennis, met hun producten. Ondernemers die soms net wetenschappers lijken, zo veel expertise, kennis en waarde hebben ze te delen. Mensen die zich verdiepen in het WAAROM van het leven. Waarom dingen zo gaan en hoe het ook anders kan (of moet). Omdat ze simpelweg een beter leven willen voor de ander. En daarmee voor zichzelf.

Binnenwereld, buitenwereld, weerspiegeling.
Je weet wel, waar ik het eerder over had. 

In 2023 ga ik door, verdiepen in de Hypnose 2.0. Verder met sporten, de balans tussen werk en privé. (Is die er? Hoe blijft die er?) 

Twaalf maanden focus en begeleiding op mijn marketing, met mijn team, en genieten van mijn trainingen en SAY YES TO THE PRESS-jaarprogramma.

(Oh, wat had ik mijn eigen jaarprogramma zelf heel graag gekocht, jaren terug. Want het zit zo boordevol persoonlijke ontwikkeling, trainingen die helpen de pers te pakken en het podium, begeleiding met hypnose, wauw.)

Ik zie er enorm naar uit om met een groep betekenisvolle ondernemers aan de slag te gaan, hen te helpen zich te transformeren tot die bekende expert in hun vakgebied. Bekende Nederlander worden, als dat er voor nodig is. Bijdragen hun naamsbekendheid te vergroten. Inzichten als kwartjes te zien vallen. Met een traan en een lach, dat de zon doorbreekt. 

Terwijl ik dit typ, voel ik een enorme dankbaarheid door mijn lichaam stromen.

Wie weet stroomt diezelfde energie ook bij jou…?

Of het diepe verlangen om volgend jaar je podium te pakken, terwijl je je gesteund weet?

Wil jij mij en MGIHN beter leren kennen, en weten wat er allemaal mogelijk is?

Boek dan de gratis onlive meeting, dan spreken we elkaar binnenkort via zoom.

Heb je een concrete vraag over persbenadering of publiciteit?
Kom dan naar mijn Pak de Pers Masterclass.

Weet je het helemaal zeker – omdat je van binnen voelt dat alles klopt – net als al die ondernemers die de Pak de Pers LIVE volgden en succesvol en met gemak in het nieuws kwamen (en nog steeds komen), boek dan je ticket voor mijn tweedaagse hier.

(Op 15 december gaat de prijs weer omhoog. Wil je meedoen en heb je toch nog een vraag, mail naar shanna “@” met gemak in het nieuws punt nl)

Wat ik zeker weet?
Dat iedereen wel wat extra succes kan hebben. 
En wat extra hulp; iemand die je de route wijst, hoe het anders, mooier, beter en met gemak kan. Vanuit vertrouwen, vanuit flow, met scherpte voor groei, met liefde voor de groei van je bedrijf.
Om samen in bijdrage te leveren in onze wereld. Want dat is hard nodig.
Jij bent van waarde, dus laat jezelf zien en laat jouw stem horen.

En ik weet zeker dat ik daar graag aan bijdraag. 🙂

Linda Graanoogst
MediaTrainer, PR adviseur en Hypnotherapeut en organisator van Pak de Pers LIVE.

P.S. Wil jij weten of dit iets voor jou en je bizniz is ook? Of je klaar bent voor de media? Wat in de pers verschijnen voor de groei van jouw impact en naamsbekendheid kan doen? Vul dan deze vragenlijst in.

Meer lezen?

Wil jij ook met gemak in het nieuws komen, zodat klanten naar jou toestromen? Weten hoe je dit doet? Ga dan nu naar mijn aanbod.