Linda Graanoogst Logo

Online Workshop 3 grootste blunders bij het benaderen van de (traditionele) media

De 3 grootste blunders bij het benaderen van de traditonele media, zoals de krant, tv en radio (en wat dan wél werkt)
Door Linda Graanoogst

Linda Graanoogst werkte jarenlang als journalist voor verschillende bladen; van de huis-aan-huis-krant tot aan glossy magazines. Ze begon ooit bij een lokale zender als radiojournalist en had al snel een eigen radioprogramma & een terugkerend item in een tv-programma. De schrijvende pers bleef ze echter het allerleukste vinden. In de zomer van 2011 nam ze de sprong en begon haar eigen bedrijf. Inmiddels heeft zij honderden ondernemers met succes geholpen bij hun publiciteit en zichtbaarheid in de media. 'Met gemak in het nieuws' is wat zij haar opdrachtgevers met succes jaar in, jaar uit, leert. En gunt. Want hun succes is haar succes.

Wat leer jij in deze gratis online workshop?

Je leert van voormalig journalist Linda Graanoogst:

 1. hoe je jouw media-pitch opbouwt
 2. wat de succesformule voor nieuws is
 3. vijf manieren om de aandacht te trekken van de journalist

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is speciaal voor:

 1. auteurs die hun boek binnenkort uitbrengen 
 2. experts die hun naamsbekendheid willen laten groeien
 3. kennisondernemers of kennisprofessionals die bedrijfsgroei ambiërenWaarom online? Omdat online lekker handig is in deze tijd; bovendien hoef je niet te reizen. Beter voor jouw agenda (tijdsbesparing) en beter voor het milieu (geen kilometers afleggen met de auto, het OV of de benenwagen).

Waarom nu? Linda ziet dat veel auteurs, kennisondernemers en experts graag blijvend in de media willen komen, maar ze weten niet hoe. En juist in deze tijd is het van belang om zichtbaar te blijven, online en offline, zowel via social media als via de 'serieuze pers': kranten, magazines, radio, tv. En oja, Linda heeft contact met 13.733 journalisten en redacties in Nederland... (en dat worden er steeds meer)

Jij beseft bovendien dat jouw naamsbekendheid toeneemt wanneer jij blijvend in de media komt. Maar…

Je snapt het journalistieke spel nog niet zo goed…

En daardoor – weet jij – mis je kansen. Belangrijke kansen bovendien, die verdere groei van jouw expertstatus en bedrijf in de weg staan. En dat is eeuwig zonde.

Je begrijpt ook dat wanneer je eenmaal lekker zelfverzekerd met jouw (bedrijfs)verhaal met gemak in de publiciteit komt, dat een positieve uitstraling heeft op jouw EXPERTSTATUS.

Jouw nieuwswaardigheid is immers jouw geloofwaardigheid.

Het is een gouden regel: hoe meer jij in het nieuws komt, met serieuze publicaties, des te serieuzer wordt er naar jou gekeken! Niet alleen in jouw kennissenkring, maar ook zakenrelaties en zelfs compleet onbekenden zullen jouw verhaal waarderen of kennen

Over publiciteitscoach Linda Graanoogst

Jarenlang heb ik als journalist gewerkt en interviewde ik niet alleen burgemeesters, Tweede Kamerleden, topsporters en bekende artiesten, maar ook honderden ondernemers.

Ik heb meer dan 4.000 persberichten geschreven, telkens op basis van interviews. Ik heb experts een podium gegeven en hun bedrijf zien groeien. Dat doe ik nog altijd met veel liefde, passie en plezier bovendien.

Toen ik in 2011 zelf een opiniestuk schreef en die publicatie binnen twee weken 1.400 keer via social media organisch gedeeld werd, groeide mijn naamsbekendheid explosief. Dankzij het opiniestuk stond mijn telefoon roodgloeiend en kreeg ik verzoeken voor nieuwe opdrachten, joint ventures en gingen er deuren voor mij open die voorheen gesloten bleven. Mijn netwerk breidde zich snel uit en zakelijk ging het me voor de wind. Ik had mezelf weten te profileren, positief weten te positioneren en daarmee de handtekening voor mijn bedrijf gezet. Mensen wisten mij te vinden en tot op de dag van vandaag werkt dit ene opiniestuk nog altijd in mijn voordeel. En alle andere publicaties van mijn hand daarna... 

Linda Graanoogst

VOOR WIE WEL?

 • Je hebt een duidelijk, waardevol & duurzaam product of dienst en je weet dit – wanneer je eenmaal in gesprek bent met je prospect – goed te verkopen. Je wordt echter nog niet voldoende gezien als expert in je vakgebied, waardoor je nog niet voldoende zichtbaar bent en waardevolle gesprekken met prospects misloopt.
 • Je hebt de ambitie om IMPACT te hebben met je bedrijf & te groeien. Daarom ben jij bereid om tijd, energie en geld te investeren in jouw free publicity.
 • Je wilt je omzet verhogen naar 80.000 euro of meer per jaar. Je wilt meer impact, meer klanten en meer winst. Je bent nieuwsgierig hoe je dit kunt bereiken met jouw expertise en bedrijf. 
 • Je vindt dat het nu tijd is om uit de schaduw te stappen en jouw podium te pakken. Jij wilt leren HOE je dit kunt bereiken.
 • Je wilt serieus ACTIE ondernemen en meteen aan de slag met Linda's bewezen methode!

VOOR WIE NIET?

 • Je wilt meer zichtbaarheid en naamsbekendheid, maar bent niet bereid om er zelf tijd in te investeren.
 • Je wilt meer zichtbaarheid en expert-status opbouwen, maar zelf wil je er geen energie in stoppen om dat te bereiken. Eigenlijk wil je dat het je komt aanwaaien. 
 • Je wilt meer naamsbekendheid krijgen, maar je wilt niet leren HOE je dit kunt bereiken. Je zoekt een PR- bureau dat alles voor jou uit handen neemt.
 • Je wilt niet meer geld gaan verdienen, maar wel meer impact hebben. Eigenlijk geloof je niet dat dit samen kan gaan.
 • Je blijft liever dezelfde omzet maken als voorheen.
 • Je wilt groeien, maar bent niet bereid om er geld in te investeren. Je denkt immers met een paar honderd euro voldoende te bereiken. Je denkt dat investeren in jezelf en je bedrijf niet nodig is voor jouw zichtbaarheid. 

De praktische gegevens op een rij

 • Wie? Linda Graanoogst
 • Wat? ONLINE workshop 
 • Waar? Jouw (thuis)kantoor, met laptop en internet paraat :-). Zorg voor een goede WiFi-verbinding of zorg dat je bedraad zit 
 • Wanneer? Donderdag 23 juli 2020  
 • Hoe laat?  Van 12.00 uur tot 13.00 uur
 • Waarom? Omdat jij als expert zelfverzekerd, krachtig en vol vertrouwen de pers wilt kunnen benaderen. Deze online workshop helpt jou de eerste stappen naar de pers te zetten.
 • Investering?  Alleen jouw tijd en jouw volledige aandacht!

LET OP: inschrijven voor de GRATIS online workshop kan nog tot:

12
Dagen
07
Uren
11
Minuten
41
Seconden

Deze experts gingen jou voor en kwamen dankzij Linda’s bewezen, succesvolle methode veelvuldig & met gemak in het nieuws:

profile-pic

Nieuwe opdrachten en een enorme groei in naamsbekendheid

Linda heeft ons Met Gemak aan een publicatie geholpen, een opiniestuk ‘Laat de menselijke maat leiden in discussie over robots’, in Het Financieele Dagblad. En ’s avonds kwam ik diezelfde dag bij BNR nieuwsradio, over ditzelfde onderwerp; de mens centraal stellen bij technologische ontwikkelingen. De reacties waren overweldigend… Het leverde ons nieuwe opdrachten op en een enorme groei in onze naamsbekendheid. Snap je dat we haar bij iedereen aanbevelen?

Randall van Poelvoorde Exponential Technology Strategist & Speaker
profile-pic

Ik raad het echt iedereen aan om met Linda te gaan samenwerken!

"Door de tips van Linda werd ik spreker op een congres, stond mijn opiniestuk in de krant en heb ik fijne nieuwe klanten.

Het is echt heerlijk om met Linda samen te werken! Het benaderen van de pers was iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Het leek mij ook niet makkelijk, maar door Linda haar begeleiding ging merken dat het vooral heel leuk kan zijn. Het maken van een perslijst, het benaderen van journalisten, het schrijven van persberichten en het schrijven van een opiniestuk, ik doe het inmiddels allemaal. En met veel plezier.

Ik benader zonder gêne mensen die ik graag zou willen spreken en ook dat geeft een kick. Een mooi voorbeeld is wel dat ik mijn boek 'Sterker door tegenslag' heb mogen overhandigen aan Elske Doets, zakenvrouw 2017. Wat een geweldig moment was dat. Ook heb ik een lezing mogen geven over mijn visie op het congres ‘HR in de zorg’. Er heeft een opiniestuk van mij in Trouw gestaan en de tweede staat binnenkort in het AD. Ook heeft mijn boek aandacht gekregen in Margriet. Alles bij elkaar heeft hebben Met Gemak In Het Nieuws weten te komen & publiciteitscoach Linda Graanoogst ervoor gezorgd dat mijn bedrijf veel beter is gaan draaien en ik en mijn team een mooie samenwerking ben aangegaan met een aantal grote bedrijven. Ik raad het echt iedereen aan om met Linda te gaan samenwerken. Het geeft jou en je bedrijf een boost en Linda is erg inspirerend!"

Inge Miltenburg-Bos expert en ervaringsdeskundige op het gebied van ‘sterker worden door tegenslag’. Faith-methode specialist
profile-pic

“Met gemak in het nieuws” is geen loze kreet!

Ik heb bij Linda de Pak de Pers-dag gevolgd, met als eindresultaat een mooi persbericht en de kennis hoe en naar wie dit te sturen. Dit heeft tot diverse publicaties geleid. Het persbericht is ook bij het Financieele Dagblad opgevallen. Zij hebben mij enkele weken later benaderd voor een interview dat in de zaterdagbijlage drie pagina’s groot gepubliceerd is. Dat had ik niet durven dromen!

Daarnaast is Linda mij gaan begeleiden met het schrijven van een opiniestuk. Je moet zelf het onderzoek en de inhoud schrijven, maar Linda maakt de tekst veel scherper en beter. Het eerste opiniestuk werd snel geaccepteerd door Het Financieele Dagblad en is inmiddels gepubliceerd. Het tweede opiniestuk staat ook al klaar. Linda zorgt ervoor dat je op een goede manier in de publiciteit komt. “Met gemak in het nieuws” is geen loze kreet!”

Machiel Keet Eigenaar van administratiekantoor Gere-geld | auteur van het boek “Ik heb niets met cijfers”

LET OP: inschrijven voor deze
GRATIS online workshop
kan nog tot:

12
Dagen
07
Uren
11
Minuten
41
Seconden

© 2020 Met Gemak In Het Nieuws | publiciteitscoach en journalist Linda Graanoogst